CEC propune deschiderea a 202 de secții de vot peste hotare

  • 16 Septembrie 2020 18:18
CEC propune deschiderea a 202 de secții de vot peste hotare

Comisia Electorală Centrală propune deschiderea a 202 de secții de vot peste hotare. Cele mai multe ar urma să fie deschise în Italia – 45, după care urmează Federația Rusă, cu 38 de secții, potrivit documentului elaborat de CEC și adresat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, pentru consultări.

Actul a fost publicat de portalul diez.md și datează din 11 septembrie, în contextul în care înregistrarea prealabilă a alegătorilor de peste hotare se încheie astăzi, acesta fiind un criteriu luat în considerare la amplasarea secțiilor de vot peste hotare. Potrivit opoziției și societății civile, procedura ar fi fost viciată prin falsificarea solicitărilor, în special a celor provenite din Federația Rusă.

Acum o lună, Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, declara la o întâlnire cu jurnaliștii ruși că numărul secțiilor de votare deschise de autoritățile de la Chișinău în Federația Rusă ar putea fi majorat până la 38. La alegerile parlamentare de anul trecut au fost deschise 11 secții de vot în Federația Rusă, la care au votat  peste 4500 de cetățeni moldoveni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău