CEC | Partidul Șor a fost finanțat în campania electorală CONTRAR legii (ZdG)

  • 09 Aprilie 2019 15:14
CEC | Partidul Șor a fost finanțat în campania electorală CONTRAR legii (ZdG)

La mai mult de o lună distanță de la alegerile parlamentare, Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat că Partidul „Șor” a fost finanțat în campania electorală pentru alegerile parlamentare contrar prevederilor Codului electoral.

Potrivit Ziarului de Gardă, decizia CEC vine după ce anterior Valeriu Munteanu a depus o sesizare prin care solicita confiscarea a aproape trei milioane de lei, mijloace neconforme ale Partidului „Șor”.

În cadrul ședinței CEC, Alina Rusu a declarat că Partidul „Șor” a obținut în campania electorală donații în mărime de 2 090 000 de lei de la agenți economici care au beneficiat în anul precedent alegerilor, de bani din fonduri publice. Totodată, președinta CEC a menționat că lipsesc probe care ar confirma că persoanele cu funcții de răspundere din cadrul partidului cunoșteau că au primit bani contrar prevederilor Codului electoral. Astfel, potrivit unei decizii aprobate de CEC, factorii de decizie din cadrul partidului nu pot fi trași la răspundere contravențională în baza principiului prezumției nevinovăției.

Astfel, CEC a stabilit că Partidul „Șor” a încălcat prevederile Codului electoral, motiv pentru care este somat ca în termen de șase luni să verse în bugetul de stat 2 090 000 de lei. Totodată, CEC va sesiza Procuratura Generală să ancheteze agenții economici respectivi pentru fals în declarații.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău