CEC nu a reușit să adopte o decizie în privința organizării alegerilor noi pentru funcția de primar al comunei Alexăndrești, raionul Râșcani

  • 23 Octombrie 2021 12:19
CEC nu a reușit să adopte o decizie în privința organizării alegerilor noi pentru funcția de primar al comunei Alexăndrești, raionul Râșcani

Comisia Electorală Centrală nu a reușit să adopte astăzi o decizie în privința organizării alegerilor noi pentru funcția de primar al comunei Alexăndrești, raionul Râșcani, la 15 mai 2022, după ce a constatat existența circumstanțelor pentru încetarea înainte de termen a mandatului primarului.

Potrivit CEC, primarul de Alexăndrești, Constantin Păduraru (ales din partea Blocului ACUM) a fost privat, prin hotărârea instanței, de dreptul de a ocupa funcții publice în perioada aprilie-august 2021, adică pe o perioadă mai mare de patru luni, ceea ce, potrivit legii, conduce de încetarea înainte de termen a mandatului.

Discuțiile în contradictoriu au fost provocate de faptul că administrația publică locală din Alexăndrești nu a informat în termeni utili și suficient de clar situația creată. Între timp, primarul și-a reluat activitatea de la 1 septembrie, deși a fost mai mult de patru luni în imposibilitatea de a-și exercita mandatul.

În condițiile în care nu exista claritate asupra tuturor circumstanțelor, proiectul de hotărâre privind organizarea alegerilor locale noi la 15 mai 2022 nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău