CEC examinează posibilitatea adoptării unei hotărâri prin care să fie interzisă transportarea organizată a alegătorilor în ziua alegerilor

  • 29 Iunie 2021 10:55
CEC examinează posibilitatea adoptării unei hotărâri prin care să fie interzisă transportarea organizată a alegătorilor în ziua alegerilor

Comisia Electorală Centrală examinează posibilitatea adoptării unei hotărâri prin care să fie interzisă transportarea organizată a alegătorilor în ziua alegerilor parlamentare anticipate. Președintele CEC, Dorin Cimil, a făcut astăzi referire la o decizie similară adoptată în preajma alegerilor prezidențiale prin care a fost interzisă circulația vehiculelor cu capacitate mare, cu excepția celor de rută, în ziua alegerilor, transmite Radio Chișinău.

„În următoarele zile vom veni cu o decizie în acest sens, adaptată la particularitățile alegerilor parlamentare”, a declarat Dorin Cimil.

Amintim că Platforma DA a depus ieri la Comisia Electorală Centrală un demers prin care a cerut adoptarea unei Hotărâri speciale cu privire la interzicerea transportului organizat al alegătorilor la secțiile de votare în ziua alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Platforma DA atenționează CEC „asupra riscurilor de fraudare a procesului electoral prin folosirea transportării ilegale a alegătorilor de către unii concurenți electorali”.

Formațiunea se referă în special la transportarea alegătorilor din stânga Nistrului, după mai multe scandaluri la ultimele scrutine  și acuzații de mituire și transportare organizată a locuitorilor din regiune.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău