CEC | Eroare tehnică privind numărarea voturilor pentru autorizarea unui sondaj de tip exit-poll în ziua turului al doilea al prezidențialelor

  • 11 Noiembrie 2020 09:40
CEC | Eroare tehnică privind numărarea voturilor pentru autorizarea unui sondaj de tip exit-poll în ziua turului al doilea al prezidențialelor

După ce presa a scris că, în cadrul ședinței de ieri, a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost luată decizia de a organiza un sondaj de tip exit-poll în ziua turului al doilea al prezidențialelor, instituția a precizat că proiectul respectiv nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat. Totuși, ulterior, CEC a anunțat despre o eroare tehnică la numărarea voturilor.

„În timpul ședinței Comisiei, în procesul de numărare a voturilor membrilor CEC, s-a produs o eroare tehnică. După evaluarea înregistrării video a ședinței, s-a constatat faptul că proiectul de hotărâre a întrunit numărul necesar de voturi (a 5 membri) pentru a fi aprobat”, a comunicat CEC. 

Astfel, a fost autorizată efectuarea în ziua de 15 noiembrie 2020, în cadrul turul doi al alegerilor prezidențiale, a unui sondaj de opinie la ieșirea din secțiile de votare (de tip exit-poll). Exercițiul urmează a fi efectuat de Asociația obștească ”SPERO” și Compania “Intellect Group” SRL. Sondajul se propune a fi realizat în 100 secții de votare de pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest sens, Comisia a acreditat 150 de persoane desemnate să efectueze sondajul de opinie și a aprobat modelul legitimației operatorului de interviu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău