CEC atenționează cine sunt funcționarii care trebuie sa-și suspende activitatea

  • 24 Mai 2021 18:26
CEC atenționează cine sunt funcționarii care trebuie sa-și suspende activitatea

Unii funcționari publici urmează să-și suspende activitatea din funcția pe care o dețin în momentul în care sunt înregistrați în calitate de concurent electoral. Este vorba despre funcțiile de viceprim-ministru, ministru și membru din oficiu al Guvernului, conducător al autorității publice centrale. De asemenea, își vor suspenda activitatea președinții și vicepreședinții de raion, primarii și viceprimarii, pretorii și vicepretorii, transmite IPN.

Atenționarea legată de necesitatea suspendării activității vine din partea Comisiei Electorale Central, care face trimitere la prevederile articolul 13, alineat 3 din Codul Electoral.

Până în prezent în cursa electorală au fost înregistrate patru formațiuni politice și două blocuri electorale. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Politic Șor și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. În proces de examinare, la CEC, se află actele depuse de către Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда” și Partidul Democrat. Marți, CEC urmează să se pronunțe cu privire la demersul de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlament din partea Mișcării Profesioniștilor „Speranța - Надежда” .

Desemnarea pretendenților la funcția de deputat are loc până pe 11 iunie, adică cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău