CEC are un nou președinte

  • 27 Iunie 2016 18:21
CEC are un nou președinte

Noua componență a Comisiei Electorale Centrale și-a ales astăzi conducerea.

În calitate de președinte al instituției a fost aleasă Alina Russu, fostă reprezentantă a Partidului Comuniștilor la CEC. Ședința a fost însoțită și de dezbateri, unul din membri acuzând încălcarea procedurii de vot.
 
Noua componență a CEC s-a întrunit astăzi în prima ședința, după confirmarea acesteia de Parlament. Alina Russu a fost aleasă prin vot secret, cu opțiunile a șase dintre noii membri ai CEC. Ea a declarat că va pune în prim planul activității deschiderea și transparența. Alina Russu.
 
De asemenea, în calitate de vicepreședinte al CEC a fost aleasă Rodica Ciubotaru, iar de secretar – Veaceslav Agrigoroae.
 
Ședința a fost însoțite și de dezbateri. Sergiu Gurduza nu a participat la vot, acuzând încălcarea procedurii.
 
Alegerea Aline Russu a fost criticată de liderul socialiștilor, Igor Dodon, care a sugerat că este un cadou politic oferit comuniștilor. Alina Russu este magistru în drept. A activat mai mulți ani în administrația prezidențială în timpul mandatului liderului PCRM Vladimir Voronin, a fost reprezentantul PCRM la CEC, în prezent fiind șeful cabinetului președintelui fracțiunii PCRM în Parlament. Ea a refuzat să comenteze declarațiile lui Igor Dodon
 
Amintim că opt din cei nouă membri ai CEC au fost propuși de parlament, iar unul de președintele Nicolae Timofti.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău