CEC anunță modificări ale legislației electorale

  • 01 Iunie 2020 11:12
CEC anunță modificări ale legislației electorale

Comisia Electorală Centrală a anunțat astăzi inițierea elaborării unor proiecte de hotărâre cu privire la revizuirea mai multor acte normative.

Printre modificările prevăzute se numără și particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Într-un comunicat de presă al CEC se anunță că vor fi elaborate modificări în modul de activitate al organelor electorale inferioare și în prevederile privind desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Necesitatea elaborării acestor proiecte constă în ajustarea dispozițiilor actelor normative în vigoare la normele Codului Electoral, precum și îmbunătățirea prevederilor existente referitoare la procedura de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, precum și la activitatea organelor electorale inferioare.

Astfel, CEC anunță despre inițierea elaborării următoarelor proiecte de hotărâre:

- „Pentru modificarea Regulamentului privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 113 din 18 august 2016”.

- „Pentru modificarea Regulamentului privind activitatea consiliului electoral de circumscripție, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1702 din 19 iunie 2018”.

- „Pentru modificarea Regulamentului privind activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1734 din 3 iulie 2018”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău