CEC a stabilit data organizării turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar a municipiului Bălți

  • 06 Decembrie 2021 15:55
CEC a stabilit data organizării turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar a municipiului Bălți

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 19 decembrie 2021 desfășurarea turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar la Bălți.

După ce Marina Tauber, care a luat cele mai multe voturi în primul tur, a fost exclusă din cursa electorală, în turul doi de scrutin vor participa următorii doi candidați care au luat cele mai multe voturi valabile. Dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Amintim că CEC a suspendat desfășurarea turului doi al alegerilor locale noi în municipiul Bălți, stabilit pentru 5 decembrie, constatând imposibilitatea organizării scrutinului cu participarea unui singur candidat, asta după ce Judecătoria Bălți a hotărât anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic “Șor” la funcția de primar în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău