CEC a solicitat Curții de Apel Bălți să se expună asupra termenului de executare a deciziei primei instanțe, care a decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală

  • 04 Decembrie 2021 16:18
CEC a solicitat Curții de Apel Bălți să se expună asupra termenului de executare a deciziei primei instanțe, care a decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală

Întrunită astăzi, 04 decembrie, în ședință, Comisia Electorala Centrală (CEC) a solicitat Curții de Apel (CA) Bălți să se expună asupra termenului de executare a deciziei primei instanțe, care a decis, tot astăzi, excluderea candidatei Patidului Șor pentru fotoliul de primar de Bălți, Marina Tauber, din cursa electorală.

„Instanța nu s-a pronunțat privind termenul executării Hotărârii. CEC s-a adresat către CA Bălți privind explicarea hotărârii Judecătoriei Bălți și termenul executării acesteia”, a declarat președinta Autorității electorale centrale, Angelica Caraman, în debutul ședinței, după propunerea de a fi examinată hotărârea emisă de prima instanță.

O solicitare în acest sens a fost aprobată și în ședința Consiului Electoral a Circumscripției Electorale Municipale Bălți, care a avut loc la ora 14.00.

Astfel, membrii CEC nu s-au putut pronunța asupra modalității desfășurării și organizării turului doi al alegerilor pentru Primăria Bălți, care urmează să se desfășoare mâine, 05 decembrie.

Amintim că Judecătoria Bălți a decis anularea înregistrării Marinei Tauber în cursa pentru Primăria Bălți. Decizia a fost pronunțată de către magistrata Natalia Costaș. Avocații Marinei Tauber au anunțat că vor contesta decizia la Curtea de Apel Bălți.

În cadrul ședinței de astăzi CEC a mai constatat că Partidul Șor nu a raportat corect cheltuielile din campania electorală pentru perioada 27 noiembrie - 3 decembrie. Formațiunii i-au fost oferite 24 de ore pentru prezentarea raportului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău