CEC a respins cererea depusă de „Partidul Nostru” care solicita desfășurarea unui referendum privind alegerile parlamentare anticipate

  • 10 Aprilie 18:55
CEC a respins cererea depusă de „Partidul Nostru” care solicita desfășurarea unui referendum privind alegerile parlamentare anticipate

Cererea depusă de „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi, care solicita înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea unui referendum republican consultativ privind desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate a fost respinsă de Comisia Electorală Centrală.

Potrivit vicepreședintelui CEC, Pavel Postica, inițierea acestei acțiuni este contrară prevederilor constituționale.

„Știind din start care sunt rezultatele examinării acestei cereri, se anunță public și se duce în eroare alegătorii, contrar prevederilor avizelor Curții Constituționale, că uite noi o să facem o astfel de încălcare a legii. 

Noi știm că CEC o să ne oprească. Da, Comisia Electorală Centrală o să oprească dacă este vorba despre încălcarea legii. Prin acest proiect de hotărâre, noi am adus exemple clare de ce, din punctul nostru de vedere, este o încălcare a legislației”, a declarat Pavel Postică.

Pe 26 martie, formațiunea „Partidul Nostru”, condusă de Renato Usatîi, a depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrarea Grupului de inițiativă care, în cazul acceptării, urma să se ocupe de colectarea semnăturilor în vederea inițierii unui referendum în care cetățenii să răspundă dacă doresc sau nu alegeri parlamentare anticipate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:6,17 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău