Partidul Liberal a fost înregistrat în cursa electorală pentru referendumul anti-Chirtoacă

  • 23 Octombrie 2017 12:48
Partidul Liberal a fost înregistrat în cursa electorală pentru referendumul anti-Chirtoacă

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a înregistrat Partidul Liberal în cursa electorală pentru referendumul anti-Chirtoacă, programat pentru 19 noiembrie.

”PL s-a înregistrat în calitate de concurent electoral la referendum pentru a-l reprezenta pe primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă și pentru a îndemna locuitorii orașului să nu participe la acest exercițiu”, a declarat astăzi într-o conferință de presă liderul formațiunii, Mihai Ghimpu.

În acest context el a criticat decizia autorităților electorale de a-i respinge solicitarea lui Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de concurent electoral pentru a se apăra de acuzațiile care i se aduc. Totodată, Mihai Ghimpu a reiterat că nu există probe nici în dosarele penale deschise pe numele lui Dorin Chirtoacă, care ar demonstra vinovăția acestuia.

Amintim că la 19 noiembrie, în municipiul Chișinău, va avea loc un referendum, inițiat de socialiști, privind revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domicliu. Doar Partidul Socialiștilor, care pledează pentru demitere, și Partidul Liberal care îndeamnă populația să boicoteze referendumul, au fost înregistrați în calitate de concurenți electorali, mai multe formațiuni politice anunțând boicotarea plebiscitului.

Prezența minimă la urne pentru validarea referendumului este de o treime dintre alegătorii înscriși în liste. În același timp, potrivit Codului electoral, pentru demiterea primarului prin referendum este necesar să voteze cel puțin același  număr de alegători câți au votat pentru alegerea sa. La alegerile locale din 2015, pentru Dorin Chirtoacă au votat peste 163 de mii 500 de alegători.

Pentru organizarea referendumului vor fi cheltuiți aproape 9 milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
21
Sat
26
Arhivă Radio Chișinău