CEC a constituit consiliile electorale de circumscripție de nivelul al doilea pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale

  • 11 Septembrie 2020 09:47
CEC a constituit consiliile electorale de circumscripție de nivelul al doilea pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale

Comisia Electorală Centrală a constituit, în cadrul ședinței de astăzi, consiliile electorale de circumscripție de nivelul al doilea pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie.

În acest context, CEC a aprobat componența nominală a consiliilor electorale ale circumscripțiilor electorale, constituite din 9-11 persoane, desemnate, conform prevederilor legale, de instanțele de judecată, consiliile raionale/municipale, precum și de către partide și alte organizații social-politice reprezentate în Parlament. În situația în care numărul nu este suficient, acesta se completează de către CEC din Registrul funcționarilor electorali.

Conform hotărârii CEC, membrii organelor electorale constituite se vor convoca în prima ședință cel târziu la data de 14 septembrie. Până la 26 septembrie, urmează a fi constituite secțiile de votare, iar până la 6 octombrie – și birourile electorale ale acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău