CEC a avertizat mai mulți concurenți electorali pentru abateri la prezentarea rapoartelor financiare. Aceștia au la dispoziție 24 de ore pentru a prezenta informațiile

  • 30 Iunie 2021 17:56
CEC a avertizat mai mulți concurenți electorali pentru abateri la prezentarea rapoartelor financiare. Aceștia au la dispoziție 24 de ore pentru a prezenta informațiile

Comisia Electorală Centrală a avertizat astăzi mai mulți concurenți electorali pentru abateri la prezentarea rapoartelor financiare. Astfel, Partidul Oamenilor Muncii și Partidul Noua Opțiune Istorică au fost avertizate să-și prezinte, în termen de 24 de ore, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale sau să informeze CEC despre lipsa veniturilor și cheltuielilor. De asemenea, Comisia Electorală a avertizat Alianța pentru Unirea Românilor pentru reflectarea incorectă a donațiilor primite din afara Republicii Moldova, după cum se arată într-un comunicat al instituției.

În cadrul aceleiași ședințe CEC a decis să sesizeze Serviciul Fiscal de Stat în legătura cu faptul că mai multe persoane care au donat bani concurenților electorali în această campanie, nu au declarat nicio sursă de venit în ultimii ani.

După cum a declarat președintele CEC, Dorin Cimil, ar fi vizate 169 de persoane fără venit sau cu un venit mai mic decât suma donată. Dintre acestea 18 donatori ai PAS, 9 donatori ai Blocului „Renato Usatîi”, 4 ai AUR, 2 ai Platformei DA, 2 donatori ai Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) și 1 donator al Partidului Șor nu au declarat nicio sursă de venit.

Potrivit șefului CEC, instituția nu dispune de pârghii legale pentru a investiga proveniența banilor, motiv pentru care a decis transmiterea listei FISC-ului. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău