CEC a atenționat repetat BeCS pentru nerespectarea termenelor de declarare a mijloacelor bănești utilizate pentru alegerile locale noi

  • 03 Iunie 14:40
CEC a atenționat repetat BeCS pentru nerespectarea termenelor de declarare a mijloacelor bănești utilizate pentru alegerile locale noi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 29 mai 2022, pentru perioada de 21 – 27 mai 2022, prezentate de concurenții electorali.

Potrivit CEC, blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a informat Comisia despre soldul de 177,00 lei din contul „Fond electoral”, care va fi utilizat de către acesta în cel de-al doilea tur de scrutin. Totodată, CEC a atenționat repetat concurentul electoral Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru nerespectarea termenelor de declarare a mijloacelor bănești utilizate din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Rapoartele financiare sunt plasate pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale, la rubrica „Alegeri și referendumuri”, „Alegeri locale noi din 29.05.2022”, „Susținerea financiară”.

Reamintim că pe 29 mai curent au avut loc alegeri locale noi în 10 localități din țară. Comisia a stabilit pentru data de 12 iunie 2022 organizarea turului doi a alegerilor locale noi pentru alegerea primarului, în trei localități din țară: comuna Ghetlova, raionul Orhei; satul Glinjeni, raionul Fălești și satul Zastînca, raionul Soroca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
27,74
Cer fragmentat
Umiditate:66 %
Vint:5,66 m/s
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău