CEC a aprobat Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale

  • 18 Septembrie 2019 09:44
CEC a aprobat Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță, într-un comunicat, că a aprobat Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale.

Potrivit instituției, acest document stabilește condițiile și modul de susținere financiară a campaniilor electorale ale concurenților electorali, precum și procedura de prezentare a organelor electorale a rapoartelor privind veniturile și cheltuielile acestora. 

Reprezentanții Comisiei mai precizează că Regulamentul se aplică în cazul finanțării campaniilor electorale ale concurenții electorali în alegerile parlamentare, prezidențiale sau locale, precum și participanților la referendum de orice nivel. „Acesta reglementează, exhaustiv, raporturile juridice privind condițiile, modul, restricțiile, precum și raportarea finanțării campaniilor electorale”, se mai menționează în comunicat.

Textul integral al Regulamentului poate fi accesat pe pagina web oficială a Comisiei.

CEC subliniază că pentru alegerile parlamentare noi, până la expirarea mandatului Parlamentului de legislatura a X-a, inclusiv cele din 20 octombrie curent, se vor aplica prevederile Regulamentului privind finanțarea campaniilor electorale, aprobat pe 4 mai 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău