CEC a anunțat câți bani vor fi alocați din bugetul de stat pentru referendum și alegerile prezidențiale

  • 04 Iunie 19:40
CEC a anunțat câți bani vor fi alocați din bugetul de stat pentru referendum și alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, devizele estimative de cheltuieli suplimentare pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, a referendumului republican constituțional și pentru acțiunile aferente implementării parțiale a votului prin corespondență.

Astfel, devizul estimativ de cheltuieli propus pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican constituțional este de 37.566,65 mii lei, iar pentru implementarea parțială a votului prin corespondență este de 19.661,80 mii lei. Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale au fost identificați, ca fiind necesari suplimentar, 3.875,15 mii lei.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru procurarea rechizitelor de birou, a materialelor electorale, serviciilor poștale, achitarea indemnizațiilor pentru funcționarii electorali și a personalului din cadrul consiliilor electorale de circumscripție electorală, dezvoltarea și menținerea sistemelor informaționale, etc”, se prezicează în comunicatul de presă al Comisiei Electorale Centrale.

Devizele estimative de cheltuieli suplimentare urmează să fie înaintate Guvernului Republicii Moldova pentru asigurarea alocării din bugetul de stat a resurselor financiare necesare pentru organizarea și desfășurarea scrutinelor, inclusiv pentru implementarea parțială a votului prin corespondență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Fri
27
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău