CEC: 20 de cazuri de încălcări, în mare parte fiind vorba despre agitație electorală

  • 05 Noiembrie 2023 13:19
CEC: 20 de cazuri de încălcări, în mare parte fiind vorba despre agitație electorală

Ordinea publică în cadrul procesului electoral este respectată în linii mari. Totuși, reprezentanții poliției au informat Comisia Electorală Centrală despre mai multe cazuri de încălcare a legislației electorale, în special fiind vorba despre agitație electorală, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă, vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a declarat că IGP a informat că, până la ora 11.00, au fost înregistrate în jur de 20 de cazuri de încălcări, în mare parte fiind vorba despre agitație electorală.

„O situația mai interesantă este într-o localitate din Găgăuzia, în care se pare că agitația electorală este efectuată în sensul împiedicării alegătorilor să se prezinte la secția de votare. Cazurile sunt documente de colegii de la IGP, care vor veni cu detalii suplimentare”, a mai spus Pavel Postica.

CEC atrage atenția, în mod repetat, despre necesitatea respectării normelor legale în partea ce ține de agitația electorală, care este strict interzisă pe parcursul zilei de astăzi, în ziua alegerilor. Nu se permite desfășurarea sau reflectarea activităților sau materialelor cu tentă de agitație electorală și nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

Alegerile de astăzi sunt monitorizate de peste 1500 de observatori naționali și internaționali, acreditați de către Comisia Electorală Centrală. Din numărul total, 1 092 de observatori naționali reprezintă 8 asociații obștești din țară. Peste 400 sunt observatori internaționali care  reprezintă misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, autorități electorale străine, organizații internaționale, dar și OSCE/ODIHR, ENEMO, Congresul Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei, Parlamentului European.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău