Ceasurile mașinilor de casă și control vor fi trecute la ora de iarnă. Ce sancțiuni riscă contribuabilii dacă nu se conformează (Bizlaw)

  • 26 Octombrie 2018 14:59
Ceasurile mașinilor de casă și control vor fi trecute la ora de iarnă. Ce sancțiuni riscă contribuabilii dacă nu se conformează (Bizlaw)

Contribuabilii care utilizează mașini de casă și control cu memorie fiscală (MCC) sunt obligați să le adapteze ceasurile la ora de iarnă, în contextul în care Republica Moldova trece la ora de iarnă, duminică, 28 octombrie.

Potrivit bizlaw.ro, contribuabilii trebuie să adapteze mașinile de casă și control la ora nouă, cel târziu până la 20 noiembrie. În caz contrar, mașinile utilizate vor fi considerate defecte, iar utilizarea MCC defectate se sancționează cu amendă de la 18 la 30 de unități convenționale (900 lei – 1500 lei).

Această obligație are la bază prevederile pct. 8 lit.e din Regulamentul cu privire la aplicarea mașinilor de casă și control pentru efectuarea decontărilor în numerar, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 474 din 28 aprilie 1998, care obligă contribuabilii să utilizeze mașini de casă și control în stare de funcționare.

Una din cerințele în care MCC se consideră în stare de funcționare este dacă aceasta imprimă pe documente data calendaristică curentă și timpul, cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepție făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară /iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăși data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

Trecerea ceasurilor mașinilor de casă și control cu memorie fiscală la ora de iarnă/vară să efectuează în conformitate cu instrucțiunile de exploatare a mașinilor de casă și control.

sursa: Bizlaw

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău