Cea mai veche șampanie degustată vreodată (VIDEO)

  • 22 Aprilie 2015 12:40
Cea mai veche șampanie degustată vreodată (VIDEO)

Amatorii de gusturi fine au avut un motiv de bucurie: au degustat o șampanie cu 170 de ani vechime.

Sticlele au fost găsite în 2010 pe fundul Mării Baltice, iar acum, unele dintre ele au fost desfăcute. Șampania, produsă pe timpul când Franța era condusă de ultimul ei rege, Louis-Philippe I, este cea mai veche degustată vreodată, scrie Digi24.

Norocoșii care au încercat-o spun că gustul ei este extraordinar.
Cele 168 de sticle de șampanie au ajuns pe fundul Mării Baltice în 1845, când nava care le transporta s-a scufundat din cauza unei furtuni. Au rămas acolo până în 2010, când au fost scoase la suprafață de o echipă de scafandri. Acum, băutura spumantă a fost apreciată la adevărata valoare de câțiva cunoscători.

Richard Juhlin, oenolog: Din punctul meu de vedere, face parte din cele mai bune 300 de șampanii din lume. Este o șampanie foarte foarte bună, incredibilă, ținând cont de vechimea sa.

Băutura a fost testată în laboratoarele oamenilor de știință, care au stabilit că în această șampanie există un nivel mult mai ridicat de zahăr decât cel existent în băutura similară din prezent. Nu mai este, însă, la fel de acidulată. Gazul s-a strecurat, de-a lungul timpului, afară din sticlă.

Francois Heutekeur, oenolog: Are un parfum floral extraordinar, iar când deschizi sticla, te lovește un miros foarte puternic.

Alții au preferat să deschidă acasă sticlele de șampanie sau pur și simplu să le expună la loc de cinste. Ei au participat la o licitație, la care sticlele istorice s-au vândut cu zeci de mii de euro fiecare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău