Cea mai sumbră prognoză. Meteorologii avertizează că răul abia acum ar putea veni, iar efectele se vor vedea de duminică, în Australia

  • 30 Noiembrie 2019 13:43
Cea mai sumbră prognoză. Meteorologii avertizează că răul abia acum ar putea veni, iar efectele se vor vedea de duminică, în Australia

Australia va avea o lună decembrie mai săracă în precipitații și mai fierbinte, iar în ianuarie ar putea fi doborâte recordurile de temperatură maximă înregistrate vara trecută, a anunțat Biroul de Meteorologie, citat de DPA, preluat de Digi24.

Primăvara australă cu temperaturi ridicate din sezonul trecut este foarte probabil să se manifeste și în 2020, potrivit prognozei de vară anunțată de Biroul de Meteorologie.

''Am asistat deja la o activitate semnificativă a incendiilor de vegetație în timpul primăverii, iar perspectiva unei perioade mai aride și mai călduroase decât valorile medii vor menține ridicat acest risc în următoarele luni", a declarat Andrew Watkins, directorul departamentului de prognoze pe termen lung.

Valurile de căldură vor afecta cel mai probabil întregul continent, iar în nordul țării sezonul musonic ar putea fi întârziat până la mijlocul lunii ianuarie.

Vara trecută au fost doborâte recordurile de căldură, cu temperaturi care au atins în unele zone aproape 50 de grade Celsius, în medie cu 1,28 grade grade Celsius peste precedentul record de căldură stabilit în 2013.

Pompierii se luptă în această perioadă cu peste 160 de focare în statul Noul Wales de Sud după ce furtunile și fulgerele s-au abătut miercuri asupra acestei regiuni. O sută de incendii au fost stârnite de fulgere în doar două ore, a raportat Serviciul Rural de Pompieri din Noul Wales de Sud.

În timpul incendiilor de primăvară, șase persoane au murit, peste 600 de locuințe au fost distruse, 1,6 milioane de hectare de pădure au fost devastate, iar circa 350 de koala au murit.

Se estimează, însă, că răul abia acum ar putea veni, odată cu sezonul de vară, care începe duminică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău