Cea mai premiată vinărie anunță vânzări în creștere cu 22% ( mold-street.com)

  • 18 Noiembrie 2019 10:27
Cea mai premiată vinărie anunță vânzări în creștere cu 22% ( mold-street.com)

Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni din 2019 vânzări nete în sumă de 138,6 milioane lei (RON), sau circa 29 milioane de euro, în creștere cu 22% față de perioada similară a anului precedent, principalele piețe de desfacere care au contribuit cel mai mult la creșterea în cifre absolute fiind România (+25%), Moldova (+18%) și China (+72%), scrie mold-street.com.

Creșteri de două cifre a vânzărilor s-au înregistrat și în Polonia, Ucraina și Belarus, respectiv 19%, 21% și 23%, conform unui comunicat remis Bursei de Valori București.

Ca și mix de produse, segmentul premium a continuat să înregistreze performanțe peste media pe întreg portofoliu, brandul Purcari înregistrând o creștere de 32% an la an, determinată în principal de continuarea dinamicii pozitive din România și China. Bardar, brand-ul premium în segmentul brandy, de asemenea a continuat pe o traiectorie de creștere accelerată, de 25% anual, potrivit raportului companiei.

“Continuăm strategia noastră de preumizare, cu o lansare foarte interesantă a Malbec de Purcari, dar și a lui Dominum Cervi, oferta noastră populară din gama premium de la Crama Ceptura”, a declarat Eugen Comendant, mananger la Purcari Wineries.

Întreagă știre pe mold-street.com

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău