Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional „Johan Sebastian Bach” se deschide în această seară la Sala cu Orgă din Chișinău

  • 09 Noiembrie 2023 12:27
Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional „Johan Sebastian Bach” se deschide în această seară la Sala cu Orgă din Chișinău

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional „Johan Sebastian Bach” se deschide în această seară la Sala cu Orgă din Chișinău cu un concert extraordinar susținut de vioristul bulgar Svetlin Roussev. Alte două concerte cu participarea unor artiști din Germania și Franța, vor avea loc pe 12 și 14 noiembrie, iar Festivalul se va încheia pe 16 noiembrie cu un concert extraordinar de muzică corală. Toate concertele încep la ora 18.30, transmite Radio Chișinău.

Artistul invitat la deschiderea festivalului este reputatul viorist din Bulgaria, Svetlin Roussev. În program vor fi compoziții muzicale semnate de Bach și Schubert, a spus pentru Radio Chișinău criticul de muzică și organizatoarea festivalului, Natalia Țurcanu.

„Svetlin Roussev în această seară din Bulgaria – Franța, care este un violonist extrem de apreciat și are foarte multe colaborări cu orchestre internaționale. Este de asemenea un violonist extrem de apreciat în concursuri încă de la  începutul carierei sale. Artistul va cânta astăzi la o vioară Amati-Stradivarius, ce nu se întâmplă foarte des să auzim la Chișinău”, a spus Natalia Țurcanu.

Pe 14 noiembrie, pe scenă va evolua pianistul francez, Baptiste Trotignon. În program sunt incluse improvizații de jazz pe muzica lui Johan Sebastian Bach, a spus Natalia Țurcan.

„Concertul din 12 noiembrie, care este un recital de orgă, la 18:30, atunci îl avem invitat pe Gunther Rost din Germania. Este un organist extrem de cunoscut, el însuși organizator de festivaluri și participant inclusiv în juriu pentru multe concursuri, acre apreciază calitatea interpretării la orgă, și are foarte mulți compozitori în program. Este vorba de Bach, Vivaldi, Mozart, Dupre, Eben”, a precizat a precizat Natalia Țurcanu.

Festivalul se va încheia pe 16 noiembrie cu participarea Corului Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, conducător – Ilona Spătaru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău