Cea de-a treia ediție a Congresului Mondial al Eminescologilor

  • 03 Septembrie 2014 16:38
Cea de-a treia ediție a Congresului Mondial al Eminescologilor

Personalități din Republica Moldova, România, precum și din Turcia, Italia, Ucraina sau China participă la cea dea treia ediție a Congresului Mondial al Eminescologilor care s-a deschis astăzi la Chișinău.

Personalități din Republica Moldova, România, precum și din Turcia, Italia, Ucraina sau China participă la cea dea treia ediție a Congresului Mondial al Eminescologilor care s-a deschis astăzi la Chișinău. Evenimentul, care va dura două zile, cuprinde sesiuni de comunicări științifice dar și lansări de carte închinate marelui poet român, Mihai Eminescu.

Cea de-a treia ediție a Congresului  Mondial al Eminesciologilor a început cu mesaje de felicitare aduse academicianului și eminescologului basarabean Mihai Cimpoi, care astăzi își aniversează ziua de naștere. Președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca.

Mihai Eminescu a știut să stabilească diagnosticul societății în care trăia, iar de atunci, puține lucruri s-au schimbat, susține poetul Vasile Tărâțeanu venit din Cernăuți.

Printre invitații de onoare s-a numărat și profesorul universitar Su Yan, din China, traducătoare, absolventă a Universității din București.

Icoana lui Eminescu în Basarabia nu este una exgerată, cum pretindeau unii... Basarabenii, s-a spus, au rămas la Eminescu. La Eminescu nu se rămâne la Eminescu se ajunge, a declarat în discursul său directoorul Institutului Cultural Român la Chișinău, Valeriu Matei.

În semn de înaltă apreciere, conducerea Academiei  de Științe a Moldovei  i-a conferit lui Victor Crăciun, președintele Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, titlul de Membru de Onoare al AȘM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău