Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional ClassFest, la Chișinău

  • 10 Aprilie 2014 15:39
Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional ClassFest, la Chișinău

Aproape 200 de studenți, profesori, regizori și scenariști din Republica Moldova, România, Polonia, Georgia, Ucraina, Rusia, Slovacia, dar și din alte țări, își dau întâlnire, începând de mâine, pe scenele teatrelor din Chișinău.

 

 În capitală începe a patra ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film, ClassFest.

Timp de șapte zile, scenele teatrelor din Chișinău vor fi gazdă pentru zeci de tineri artiști, reprezentanți ai unor școli de teatru cu renume în lume, printre care ai mai multor Universități Teatrale din București, Târgu Mureș, Galați și Iași, Institutelor de Artă Teatrală din Moscova, Tbilisi, Kiev sau Bratislava. 

Printre susținătorii financiari ai evenimentului se află și Institutul Cultural Român la Chișinău. 

Potrivit organizatorilor, din cei 180 de participanți ai festivalului o treime sunt invitați din România.

Ministrul Culturii, Monica Babuc a subliniat importanța acestui festival în dezvoltarea teatrului național.

Noutatea acestei ediții este Sesiunea Film.  La Muzeul Zemstvei din Chișinău își vor prezenta lucrările cele mai bune școli de film din România, Slovacia, Germania, Belarus, Polonia, Cehia, Ucraina, Armenia, Italia, Georgia, Portugalia și, desigur, studenții de la Catedra Multimedia din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova.

Festivalul Interrnațional al Școlilor de Teatru și Film este organizat de Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. El va a avea loc în perioada 11-16 aprilie 2014. Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,14 m/s
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
1
Fri
0
Arhivă Radio Chișinău