Cea de-a 22-a ediție a Salonului Internațional de Carte, inaugurată la Chișinău

  • 31 August 2013 14:09
Cea de-a 22-a ediție a Salonului Internațional de Carte, inaugurată la Chișinău

Cea de-a 22-a ediție a Salonului Internațional de Carte și-a deschis ușile la Biblioteca Națională din Chișinău.

Timp de câteva zile toți iubitorii de carte din Republica Moldova sunt așteptați să viziteze standurile de la Biblioteca Națională, unde vor fi prezentate volume scoase de către peste 300 de edituri din aproximativ 20 de țări. 

Ediția de anul acesta a Salonului Internațional de carte a fost inaugurată sâmbătă, 31 august,  de Ziua Limbrii Române, în cadrul unei ceremonii oficiate de către directorul Bibliotecii Naționale, Alexei Rău. La eveniment au participat sute de persoane, oameni de cultură și politicieni, atât din  Republica Moldova cât și din România. La standurile pline cu cărți l-am întâlnit și pe poetul Nicolae Dabija. Cartea este cea care oferă veșnicie unui neam, ea nu va muri niciodată, spune Nicolae Dabija.

În opinia ministrului Culturii, Monica Babuc, cartea nu va dispărea niciodată atâta timp cât vor exista oameni pentru care pentru care aceasta reprezintă o valoare supremă.

Cartea continuă să ocupe un loc important în viața oamenilor. În cadrul salonului vor avea loc 150 de lansări de carte iar vizitatorii vor putea profitade reduceri de până la 40%. În plus,l unele edituri vor oferi și cărți gratis.

Salonul Internațional de carte 2013 va fi deschis la Biblioteca Națională până pe 3 septembrie. Potrivit organizatorilor, anul trecut salonul a fost vizitat de peste 20 de mii de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău