Ce urmează după aprobarea de către Executiv a modificării Legii procuraturii prin asumare de răspundere. Există riscul să pice Guvernul

  • 06 Noiembrie 2019 14:10
Ce urmează după aprobarea de către Executiv a modificării Legii procuraturii prin asumare de răspundere. Există riscul să pice Guvernul

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Sergiu Litvinenco, a explicat ce înseamnă decizia de astăzi a Guvernului privind modificarea Legii procuraturii, luată prin angajare de răspundere asupra proiectului.

Potrivit lui Sergiu Litvinenco, dacă în termen de 3 zile nu se înregistrează o moțiune de cenzură în Parlament împotriva Guvernului, proiectul devine lege și intră în vigoare. „Dacă se înregistrează moțiunea de cenzură, aceasta trebuie dezbătută în Parlament cu maximă celeritate și, în caz că moțiunea de cenzură are susținerea a cel puțin 51 de deputați, Guvernul pică”, a precizat deputatul.

Menționăm că, potrivit deciziei apobate astăzi, premierul Maia Sandu va propune lista scurtă adică doi candidați Consiliului Superior al Procuraturii în vederea selectării persoanei care va deține funcția de procuror general. Acest lucru se întâmplă după ce ministrul Justiției, Olesea Stamate a anulat rezultatel concursului pentru această funcție. Partidul Democrat a criticat această decizie, iar PSRM a cerut demisia ministrului Justiției.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău