Ce strâng rușii pe Telegram ca să-și ajute confrații trimiși pe front: ciubote, chiloți, șosete, prosoape, cearșafuri

  • 28 Septembrie 2022 11:52
Ce strâng rușii pe Telegram ca să-și ajute confrații trimiși pe front: ciubote, chiloți, șosete, prosoape, cearșafuri

Bocanci, haine groase, dar și hârtie igienică sau covorașe (pentru dormit în tranșee) sunt doar câteva dintre produsele care se strâng în aceste zile pe mai multe canale de Telegram din Rusia pentru a fi donate rezerviștilor ce urmează să fie trimiși pe frontul ucrainean. Corespondenta HotNews.ro a urmărit aceste canale și vă prezentăm câteva exemple de campanii.

Pe mai multe canale de Telegram au fost create grupuri și chat-uri speciale destinate strângerii de bani sau de lucruri, precum haine groase, veste, căști sau produse de igienă, pentru militarii ruși care sunt trimiși să lupte în Ucraina.

Aceste campanii nu sunt asumate de armată sau de vreo instituție publică din Federație Rusă, ci aparțin unor conturi asociate cu persoane private sau ONG-uri. De asemenea, mesajele nu explică care sunt motivele pentru care armata rusă nu este capabilă să asigure strictul necesar pentru soldații săi.

În plus, tot pe canalele de Telegram au apărut deja mai multe anunțuri asemănătoare în care celor mobilizați li se explică ce trebuie să-și procure înainte să meargă pe câmp de luptă. Explicațiile și lista propriu-zisă de produse este lungă.

Menționăm că, de regulă, aceste grupuri sau anunțuri separate au hashtagul #ZaНаших, care în limba rusă înseamnă „pentru ai noștri”, unde prima literă este “Z”, ce se regăsește și pe tehnica militară a rușilor și pe uniformele acestora.

De asemenea, sunt multe anunțuri în care este descrisă lista de produse de igienă, medicamente, dar și butelii de gaz și alte obiecte de uz casnic de care armata rusă nu dispune și din nou este cerut ajutorul oamenilor obișnuiți. Sunt solicitate chiar și o uniformă militară nouă, căști și plase de camuflaj.

“O nouă solicitare! Haine calde (chiloți, șosete, lenjerie de corp, prosoape, cearșafuri) Igiena (șampon, periuțe de dinți și pastă de dinți, lame de ras, cremă pentru și după ras, hârtie igienică, șervețele umede).

Produse alimentare (conserve de carne și pește, tăiței, dulciuri, ciocolate, ceai și cafea).

Medicamente (soluție dezinfectantă, medicamente anti-arsuri, antivirale, etc, vitamine).

Lucruri pentru locuirea în câmpuri (sobe pe lemne/electrice, fierbător 20-25 litri, generatori, materiale pentru izolare termică, lopeți, ferăstraie, plite electrice+butelii de gaz, topoare, ciocane, șurubelnițe, cuie, șuruburi autofiletante, plăci și bare.

Echipare (uniforma, căști, teplovizore, tabplete, laterne, baterii, plase de camuflaj)”.

Continuarea citiți aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău