Ce spune Tiraspolul despre planul lui Igor Dodon de a reintegra Transnistria în componența R. Moldova

  • 12 Martie 2019 12:22
Ce spune Tiraspolul despre planul lui Igor Dodon de a reintegra Transnistria în componența R. Moldova

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol califică declarațiile președintelui Igor Dodon cu privire la reglementarea conflictului transnistrean prin reintegrarea Transnistriei în componența teritorial-statală a Republicii Moldova, drept "o abordare marginalizată și o încercare a de a induce în eroare parteneri internationali”.

Potrivit așa-zisului minister de externe din regiunea transnistreană, ”speculațiile pe tema reglementării relațiilor dintre R. Moldova și Transnistria reprezintă o abordare deliberată de marginilizare și o încercare de a induce în eroare parteneri internaționali, în primul rând, participanții la formatul "5+2", cu scopul de a destabiliza negocierile și de a submina progresul înregistrat în agenda comună socio-economică și umanitară”, scrie novostipmr.com.

Autoritățile din Transnistria i-au recomandat președintelui Dodon "să se concentreze pe rezolvarea problemelor interne ale statului pe care-l conduce și să contribuie la punerea integrală în aplicare a angajamentelor asumate de R. Moldova în procesul de negocieri cu Transnistria”.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău