Ce spune PSRM despre refuzul Blocului ACUM de a participa la discuții privind crearea unei alianțe

  • 12 Martie 15:11
Ce spune PSRM despre refuzul Blocului ACUM de a participa la discuții privind crearea unei alianțe

Conducerea Partidului Socialiștilor se va convoca într-o nouă ședință pentru a decide acțiunile următoare, după refuzul Blocului ACUM de a începe discuții în vederea creării unei majorități parlamentare, a anunțat astăzi secretarul PSRM responsabil pentru ideologie, Ion Ceban.

El nu a exclus că aceste decizii vor fi anunțate după convocarea noului Parlament în prima ședință.

Socialiștii au criticat dur decizia Blocului ACUM de a respinge discuțiile, considerând-o drept „politica struțului” și „inducerea în eroare a propriilor alegători”.

De asemenea, referindu-se la apelul lansat de Blocul ACUM ca deputații să voteze un pachet de legi menit să scoată din „captivitate” instituțiile statului, Ion Ceban a menționat că acestea nu pot fi adoptate și implementate fără alegerea conducerii Parlamentului și învestirii noului Guvern.

Blocul ACUM a respins astăzi invitația Partidului Socialiștilor la discuții în vederea creării unei majorități parlamentare, după ce au refuzat o propunere similară din partea Partidului Democrat

Liderii Blocului ACUM susțin că invitația la discuții, care le-a fost adresată atât de Partidul Democrat, cât și de Partidul Socialiștilor, nu ar fi fost sinceră, scopul real fiind de a găsi o explicație pentru o viitoare coaliție dintre cele două partide sau chiar organizarea alegerilor parlamentare anticipate, odată cu cele locale, preconizate pentru începutul acestei veri.

Blocul ACUM a chemat însă deputații din noul Parlament să susțină un pachet legislativ care presupune demiterea mai multor funcționari care ar urma să fie înlocuiți cu persoane independente față de actuala guvernare, modificarea sistemului electoral și altele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
25 °C
cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,1 m/s
Mon
24 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C
Thu
22 °C
Fri
18 °C

Curs oficial BNM 25 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău