Ce spune Procuratura Generală despre faptul că dosarul finanțării ilegale a PSRM din Rusia ar fi fost transmis instituției (Anticoruptie)

  • 11 Ianuarie 18:30
Ce spune Procuratura Generală despre faptul că dosarul finanțării ilegale a PSRM din Rusia ar fi fost transmis instituției (Anticoruptie)

Dosarul finanțării presupus ilegale din Federația Rusă a Partidului Socialiștilor ar fi fost scos din gestiunea Procuraturii Anticorupție (PA), în ultima zi de efectuare a controlului dispus de Alexandr Stoianoglo, afirmă surse din cadrul PA. Conducerea Procuraturii Generale afirmă contrariul, se arată într-un mtarial realizat de Anticoruptie.md.

Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Ruslan Popov, procuror general-adjunct, a declarat că informația nu corespunde adevărului. „Cine v-a spus așa ceva? Eu nu cunosc despre așa ceva. Nu este adevărat”, ne-a declarat Popov.

Amintim că la 26 noiembrie 2019, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a anulat ordonanța de neîncepere a urmăririi penale, emisă la data de 8 iulie de către subalternul său, Alexandru Cernei. Procesul penal privind finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor a fost pornit pe data de 11 iunie 2019 în baza unor înregistrări video cu camera ascunsă de la negocierile între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, difuzate de posturile TV Publika și Prime, afiliate Partidului Democrat.

După ce au eșuat negocierile între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor pentru crearea unei majorități parlamentare, democrații au difuzat o înregistrare în care șeful statului i-ar spune lui Plahotniuc că ar primi câte 700-800 de mii de dolari pe lună pentru întreținerea partidului. Igor Dodon a respins acuzațiile și a declarat că imaginile ar fi fost trucate, iar informațiile ar fi fost scoase din context.

În august curent, Partidul Unității Naționale (PUN), condus de fostul ministru Anatol Șalaru, a depus un denunț la Procuratura Generală contra șefului statului, Igor Dodon, în baza înregistrărilor video din timpul negocierilor între Dodon și Vlad Plahotniuc de formare a Guvernului. După ruprea alianței cu PSRM și demiterea Guvernului condus de Maia Sandu, și Andrei Năstase a solicitat reluarea investigațiilor privind finanțarea din Rusia a PSRM. Liderul PPDA a declarat că imaginile video au fost supuse expertizei în România și s-a dovedit că nu sunt trucate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
2,87 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:1 m/s
Fri
5 °C
Sat
4 °C
Sun
6 °C
Mon
6 °C
Tue
4 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.0890 -0.0096
USD 17.6890 0.0469
RON 3.9937 0.0002
UAH 0.7229 -0.0003
RUB 0.2781 0.0015
Arhivă Radio Chișinău