Ce spune Peter Michalko despre o perspectivă reală de aderare a R.Moldova la UE

  • 18 Ianuarie 2019 18:16
Ce spune Peter Michalko despre o perspectivă reală de aderare a R.Moldova la UE

Ambasadorul Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a fost întrebat, în cadrul unui interviu pentru „Glia Drochiană”, dacă există perspective reale privind aderarea țării noastre la UE.

„În preambulul Acordului de Asociere UE-RepublicaMoldova (al doilea rând) se afirmă că aspirațiile europene și alegerea europeană a Republicii Moldova sunt recunoscute. Republica Moldova este acum la etapa de implementare a Acordului de Asociere, cu scopul nostru comun definit ca asociere politică și integrare economică. Fiecare reformă realizată conform Acordului de Asociere aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. Prin urmare, așteptăm mai multe progrese în implementarea reformelor în toate domeniile, asigurarea independenței sistemului judiciar, alegeri libere și corecte și menținerea standardelor democratice”, a declarat diplomatul pentru sursa citată

Peter Michalko a mai menționat că UE așteaptă de la autoritățile moldovenești ca valorile incluse în Acordul de Asociere să fie p deplin respectate. Potrivit Ambasadorului, acesta este un angajament față de partenerii europeni, dar, în primul rând, față de cetățenii Republicii Moldova. „În acest sens, este nevoie de o mai mare implementare în ceea ce privește statul de drept și respectarea standardelor democratice”, a subliniat Peter Michalko. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău