Ce spune Ministerul Economiei și Infrastructurii despre protestul transportatorilor care cer dublarea tarifelor pentru călători

  • 12 Septembrie 2019 14:34
Ce spune Ministerul Economiei și Infrastructurii despre protestul transportatorilor care cer dublarea tarifelor pentru călători

Ministerul Economiei și Infrastructurii a venit cu mai multe precizări după ce transportatorii au protestat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, cerând dublarea tarifelor pentru călători.

În legătură cu organizarea protestului asociațiilor patronale din domeniul transportului rutier de persoane, desfășurat astăzi, în Piața Marii Adunării Naționale, Ministerul Economiei și Infrastructurii vine cu o serie de precizări și clarificări.

Astfel, reprezentanții Ministerului susține că au discutat cu asociațiile transportatorilor și au existat mai multe propuneri privind modificarea legislației din domeniu, atât  cea fiscală, cât și cea contravențională. De asemenea, potrivit comunicatului instituției, transportatorii au fost informați că Ministerul examinează argumentele aduse de aceștia în favoarea majorării tarifelor. 

„MEI este dispus să continue dialogul cu operatorii de transport, în condițiile în care aceștia vor veni cu un plan de acțiuni clar determinat, inclusiv, ajustarea treptată a tarifelor, luând în considerare capacitatea de plată a cetățenilor, iar toate deciziile privind tarifele vor fi supuse consultărilor publice”, se mai arată în comunicat. 

În același timp, MEI declară că transportatorii trebuie să ofere servicii de calitate dacă vor ca tarifele să fie majorate. Este vorba de utilizarea unităților de transport destinate exclusiv transportării persoanelor, și nicidecum a celor reutilate din marfare, asigurarea respectării depline a drepturilor pasagerilor, inclusiv a celor cu nevoi speciale, personal calificat și asigurarea pregătirii continue a acestuia, precum și respectarea legislației în domeniu, precum și a celei fiscale. 

Menționăm că peste mai mulți reprezentanți ai companiilor de transport au venit în PMAN cu autobuzele și microbuzele care transportă pasagerii. Ei au protestat din motiv că sunt nemulțumiți de felul în care autoritățile examinează solicitările lor de majorare a tarifelor de călătorie pentru transportul interurban.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău