Ce spune Igor Dodon despre suspendarea sa din funcție în perioada campaniei electorale

  • 11 Septembrie 2020 12:56
Ce spune Igor Dodon despre suspendarea sa din funcție în perioada campaniei electorale

Igor Dodon afirmă că legislația nu-l obligă pe președintele să se suspende din funcție pe perioada campaniei electorale. El susține că decizia finală va fi luată la sfârșitul lunii.

Totodată, el a promis că, odată cu înregistrarea sa în cursă prezidențială, nu va folosi resursele administrative pentru a-și face campanie electorală.

În emisiunea sa ”Președintele răspunde”, Igor Dodon reiterat că este candidat independent la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, dar va fi susținut de Partidul Socialiștilor, însă nu și financiar. Actualul șef de stat nu a spus din ce bani își va face campanie electorală, însă și-a exprimat indignarea că prețurile pentru publicitate la TV sunt prea mari.

„PSRM nu poate să contribuie. Eu sunt un candidat independent. Nu sunt al vreunui partid politic. Evident că PSRM mă va susține. PSRM va susține candidatul independent Igor Dodon. Dar partidul politic nu va susține financiar campania electorală. Unele canale TV au prețuri de 1000 de euro”, a comentat acesta.

Igor Dodon a estimat că între el și Maia Sandu va fi o diferență de minimul 100 de mii de voturi sau aproximativ 10 la sută.

„Diferența de voturi dintre mine și Maia Sandu va fi de minimum 100 de mii de voturi. Vreo 10 %. Nu ne interesează falsificarea”, a menționat Igor Dodon.

El a mai spus că mizează în continuare pe deschiderea mai multor secții de vot în Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău