Ce spune Dumitru Diacov despre riscul unei scindări în PD și nemulțumirile unor deputați referitor la întrevederea cu PSRM și Igor Dodon

  • 18 Februarie 2020 12:35
Ce spune Dumitru Diacov despre riscul unei scindări în PD și nemulțumirile unor deputați referitor la întrevederea cu PSRM și Igor Dodon

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat pentru Radio România Chișinău că nu există, deocamdată, riscul unei scindări în cadrul formațiunii.

„Există diferite abordări, diferite comportamente. De când ne-am trezit în situația din anul trecut, cam tot așa merge, dar este o atmosferă absolut liberă, fiecare are posibilitatea să-și spună punctul de vedere. Deocamdată, este o chestie acceptabilă”, a spus reprezentantul PD.

Dumitru Diacov a comentat și faptul că mai mulți deputați, inclusiv Sergiu Sârbu, au declarat că nu au fost informați despre ședința care a avut loc ieri cu participarea PSRM și Igor Dodon, manifestându-și nemulțumirea în acest sens,

„Și Sergiu Sârbu a mers în teritoriu și nu a informat conducerea partidului. El e băiat așa mai tânăr, cum se spune, ușor la declarații, dar eu cred că noi tot așa, liniștit, trebuie să încercăm să facem ceea ce vrem să facem”, a afirmat Diacov.

Menționăm că o ședință a fruntașilor socialiști și democrați, la nivel de președinți și de vicepreședinți, neanunțată pentru presă, a avut loc luni seara la Parlament la care au participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Mai mulți deputați PD au declarat că nu au fost informați despre aceasta, Andrian Candu afirmând la un post de televiziune că democrații nu au mandatul de a forma o coaliție cu PSRM.

Într-un comunicat emis astăzi, PD infirmă „speculațiile care au apărut în spațiul public referitoare la negocierea unei eventuale coaliții PD-PSRM” „Asemenea decizii se iau doar în cadrul Consiliului Politic Național al PDM, în mod democratic și transparent. Reacțiile virulente apărute public nu au nicio motivație”, precizează reprezentanții PD.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău