Ce spune Alexandru Slusari despre declarațiile colegului său, Iurie Reniță, care a criticat dur ultimele acțiunii din domeniul politicii externe

  • 01 Octombrie 2019 13:09
Ce spune Alexandru Slusari despre declarațiile colegului său, Iurie Reniță, care a criticat dur ultimele acțiunii din domeniul politicii externe

Vicepreședintele Platformei Da, Alexandru Slusari a comentat pentru Radio România Chișinău declarațiile colegului său, deputatul Iurie Reniță, care a criticat dur ultimele acțiunii din domeniul politicii externe.

Alexandru Slusari a menționat că știa că Iurie Reniță o să facă astăzi conferință de presă. „Spre deosebire de Octavian Țâcu, el comunică permanent cu mine și sunt la curent cu planurile și ideile lui. 

Alexandru Slusari a menționat că împărtășește „parțial” viziunea colegului său. „În ceea ce ține de abordarea lui Igor Dodon - da! Au fost declarațiile colegilor de la Pas, a Maiei Sandu, a lui Andrei Năstase. Am fost foarte critici și față de vizita lui Șoigu (n.r. - ministrul rus al Apărării) și față de prestația lui Igor Dodon la ONU. Mai ales, că noi am convenit că trebuie să avem o politică externă echilibrată. Nu-i mare secret că discursul lui Igor Dodon nu a adus plus valoare coaliției de guvernare. În interiorul coaliției sunt discuții despre aceasta în permanență. Nu sunt de acord cu dl. Reniță nu se face ceva în acest sens. S-ar putea să fie și mai bine, pentru că tot timpul este loc pentru mai bine, dar dumnealui cunoaște că noi, în cadrul discuțiilor, atât cu socialiștii, cât și cu Igor Dodon insistăm ca să fim foarte atenți cu declarațiile privind politica externă”, a afirmat reprezentantul Platformei DA. 

Amintim că Iurie Reniță a criticat moduol cum se acționează în ultima perioadă în ceea ce ține de politica externă, făcând referire în mod special la declarațiile președintelui Igor Dodon, mai ales discursul său de la tribuna ONU, considerând că a fost o mare greșeală din partea Guvernului că i-a permis lui Dodon să reprezinte Republica Moldova la acest eveniment.

De asemenea, Reniță a criticat și un șir de declarații sau acțiuni ale ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Iurie Reniță nu a exclus posibilitatea să se retragă din Blocul ACUM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
20
Cer fragmentat
Umiditate:72 %
Vint:1,5 m/s
Sat
24
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Wed
20

Curs oficial BNM 10 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0143
USD 17.1929 -0.0722
RON 4.0207 -0.0031
UAH 0.6382 -0.0016
RUB 0.2429 0.0003
Arhivă Radio Chișinău