Ce spune Alexandru Flenchea despre întrevederea cu Vitali Ignatiev. „Am pretins că nu observ aroganța și cinismul”

  • 17 Decembrie 2019 13:00
Ce spune Alexandru Flenchea despre întrevederea cu Vitali Ignatiev. „Am pretins că nu observ aroganța și cinismul”

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, l-a acuzat pe reprezentantul Tiraspolului, Vitali Ignatiev de iresponsabilitate după întrevederea de ieri pe care a avut-o cu acesta.

„Am pretins că nu observ aroganța și cinismul numai pentru că am jurat, spre deosebire de partenerul meu de dialog, pe Constituție să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și integritatea Moldovei. Înțeleg că un vicepremier are o altă responsabilitate decât un reprezentant în negocieri și voi trata în continuare cu indulgență ieșirile puierile ale celor fără responsabilitate și responsabilități. (...) Sper că dl Ignatev să crească până la nivelul așteptărilor locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Altfel va trebui să găsim un partener de dialog matur, care știe să pună interesul comunității mai sus de interese înguste, complexe și frustrări de adolescent”, a scris Alexandru Flenchea pe Facebook.

Amintim că vicepremierul a anunțat ieri, 16 decembrie, că, în cadrul întâlnirii, cu reprezentanții regimului separatist de la Tiraspol, mediate de Misiunea OSCE, urma să se găsească un consens asupra protocolului negocierilor în formatul 5+2 din luna octombrie de la Bratislava, pe care reprezentanții Chișinăului au refuzat să-l semneze atunci. 

Potrivit presei de la Tiraspol, după întâlnirea de ieri, care a durat șase ore, nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Vitali Ignatiev a declarat pentru agenția Novosti PMR  că partea moldoveană ar fi refuzat să semneze protocolul de la Bratislava. El a mai anunțat că următoarea întâlnire ar putea avea loc pe 23 decembrie, la Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău