Ce spune Agenția de Mediu despre mirosul neplăcut din Capitală

  • 03 Septembrie 2019 16:22
Ce spune Agenția de Mediu despre mirosul neplăcut din Capitală

Agenția de Mediu, din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a constatat depășirea concentrațiilor de poluanți de la Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Chișinău, după ce a prelevat trei probe de apă și le-a analizat.

Rezultatele analizelor de laborator arată depășirea valorilor limită la consumul chimic de oxigen – de două ori, la amoniu – de 43 de ori, la fosfor – de 4 de ori și la detergenți – de 50 de ori . Datele mai arată și majorarea concentrațiilor de poluanți în aval față de amonte.

Pe de altă parte, Apă Canal Chișinău informează că sursa mirosului neplăcut din capitală este generată de activitatea dubioasă a unor agenți economici din capitală. Societatea anunță că au fost depistate 3 tone de resturi de pește în grătarele de la Stația de Epurare. Acestea ar proveni de la doi agenți economici, care se ocupă de prelucrarea peștelui, la sediile cărora ar fi fost depistate deșeuri similare în sistemul de canalizare.

Procuratura Generală s-a autosesizat referitor la mirosul neplăcut ce persistă în Chișinău și poluarea râului Bâc și a dispus inițierea a două procese penale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău