Ce spune administratorul regiunii Odesa despre proprietățile R.Moldova din Ucraina

  • 01 Aprilie 2021 13:10
Ce spune administratorul regiunii Odesa despre proprietățile R.Moldova din Ucraina

În Ucraina au fost construite în timpul erei sovietice multe complexe ale călor proprietar legal este R. Moldova. Potrivit INFOTAG cu referire la mass-media ucraineană, acest lucru a fost afirmat de șeful administrației de stat din Odesa, Serghei Grinevetskiy, comentând deciziile Consiliului Superior de Securitate (CSS) din R.Moldova cu privire la starea acestor proprietăți.

"În regiunea Odesa, sunt centre de recreere din Sergheevka și sanatoriul "Moldova" din Odesa. În ianuarie, m-am întâlnit cu președintele R.Moldova, care a întrebat mai întâi despre aceste proprietăți", a spus el.

Potrivit acestuia, această problemă ar trebui soluționată de comisia interguvernamentală, deoarece nu este inclusă în competențele autorităților locale.

"Dar criza politică din țara noastră nu coincide cu criza politică din R.Moldova. Când la ei se scimbă guvernul și este format o comisie, guvernul nostru se schimbă. Pur și simplu, persoanele responsabile nu pot să se întâlnescă și rezolve această problemă”, a remarcat el.

Grinevetsky a spus că, în septembrie 2018, la una din sesiunile Consiliului municipal, un teren de 5 hectare al sanatoriului "Moldova" a fost transferat companiei cipriote Makstgroup, pentru o perioadă de 20 de ani.

"Decizia a fost confirmată de faptul că orașul ar putea suferi pierderi din chiria pentru teren. După aceea, au început litigiile între reprezentanții Republicii Moldova și Consiliul orășenesc Odessa. Atunci, pentru prima dată, a fost spus că în locul sanatoriului ar urma să fie construite niște clădiri. În iulie 2019, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a anulat transferul de terenuri, apelând la instanțe", a spus Grinevetskiy.

Amintim că după ședința CSS, Maia Sandu solicitat să fie examinată în regim prioritar situația privind Consulatul R.Moldova la Odesa și sanatoriul „Moldova” din Truscaveț și să fie prezentat până la 15 aprilie un raport despre acțiunile întreprinse.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău