Ce spun reprezentanții PD și ACUM despre o ulterioară alianță, în contextul discuțiilor privind adoptarea unei declarații referitor la parcursul european al R.Moldova

  • 17 Februarie 2020 14:50
Ce spun reprezentanții PD și ACUM despre o ulterioară alianță, în contextul discuțiilor privind adoptarea unei declarații referitor la parcursul european al R.Moldova

Blocul ACUM discută cu fracțiunea Partidului Democrat în privința adoptării unei declarații în Parlament în privința ireversibilității parcursului european al Republicii Moldova. Totuși, Platforma Demnitate și Adevăr susține că aceasta nu ar însemna și o ulterioară alianță dintre cele trei fracțiuni parlamentare.

Deputații Blocului ACUM și ai Partidului Democrat lucrează asupra unei declarații privind parcursul european al Republicii Moldova, a declarat vicepreședintele Parlamentului din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi.

Platforma Demnitate și Adevăr ar putea accepta adoptarea anumitor proiecte în comun, însă nu este vorba de o alianță în Legislativ, susține președintele fracțiunii Demnitate și Adevăr, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Vicepreședintele fracțiunii PDM, Vladimir Cebotari a comunicat pentru Radio Chișinău că deja se definitivează textul declarației comune. De asemenea, el spune că este timpuriu să se discute eventuale cooperări dintre ACUM și PDM.

Amintim că, în Parlament a fost formată în luna iunie anul trecut o alianță politică dintre PSRM și Blocul ACUM, care s-a destrămat odată cu demiterea Guvernului Maiei Sandu. În prezent nu există o coaliție majoritară oficială în Legislativ, însă deputații PDM au votat împreună cu socialiștii demiterea Guvernului Sandu și învestirea actualului Cabinet de Miniștri, condus de Ion Chicu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău