Ce spun reprezentanții Liceului Teoretic „Orizont” despre îmbolnăvirea copiilor cu infecție virală

  • 13 Septembrie 2019 14:35
Ce spun reprezentanții Liceului Teoretic „Orizont” despre îmbolnăvirea copiilor cu infecție virală

Reprezentanții Licerului Teoretic „Orizont” din Capitală au venit cu o reacție referitor la cazurile de infecție virală înregistrate în cadrul instituției.

Potrivit unui comunicat, reprezentanții licerului au întreprins măsurile necesare pentru a preveni răspândirea infecției în cadrul tuturor filialelor. Ieri, după adresarea elevilor la medicul liceului, administrația filialei Ciocana a invitat instituțiile ANSA și Centrul de Sănătate Publică pentru a întreprinde măsurile necesare.
„La fiecare filială a instituției sunt folosite aceleași produse alimentare, iar în alte filiale adresări similare nu au fost înregistrate.
În încăperea blocului alimentar a Liceului din sectorul Ciocana, astăzi, se face dezinfectare cu scopul prevenirii răspândirii infecției virale. Săptămâna viitoare vor fi rezultatele de laborator epidemiologic care vor dovedi motivul îmbolnăvirii”, se precizează în comunicat. 

De asemenea, administrația liceului „Orizont” susține că astfel de cazuri de îmbolnăvire au loc și în alte instituții de învățământ din municipiul Chișinău.
Amintim că Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a comunicat despre înregistrarea unui caz de grup de boală diareică acută, printre elevii și angajații Liceului Teoretic „Orizont”, filiala Ciocana, din mun. Chișinău. Din datele anchetei epidemiologice, la moment sunt depistate 128 de cazuri suspecte cu semne clinice de boală diareică acută, inclusiv o parte cu semne clinice catarale. Vârsta persoanelor bolnave este între 9-35 ani.

De asemenea, Procuratura municipiului Chișinău a anunțat că s-a autosesizat și a inițiat un dosar penal pe acest caz. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
1,3 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:3,6 m/s
Mon
1 °C
Tue
2 °C
Wed
4 °C
Thu
1 °C
Fri
0 °C

Curs oficial BNM 19 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4775 -0.0000
USD 17.4538 -0.0000
RON 4.0751 -0.0000
UAH 0.7235 -0.0000
RUB 0.2827 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău