Ce sentință a primit vicepretorul de la Buiucani, acuzat că a extorcat bani de la un agent economic

  • 10 Iulie 2018 14:58
Ce sentință a primit vicepretorul de la Buiucani, acuzat că a extorcat bani de la un agent economic Sputnik.md

Vicepretorul sectorului Buiucani, Vasile Mistreanu, și-a aflat astăzi sentința într-un dosar în care era acuzat că ar fi extorcat bani de la un agent economic.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, acesta ar fi cerut 20 000 de lei de la un agent economic pentru a-i rezolva o problemă ce ține de instalarea unui gard de protecție.

Potrivit denunțătorului, vicepretorul susținea că are influență asupra unor persoane publice din cadrul Preturii Buiucani și că-i poate determina să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic de drumul public. 
După ce agentul economic i-a achitat jumătate din suma estorcată, refuzând să îi mai ofere alți bani, funcționarul l-a amenințat că îi va crea probleme, în cele din urmă dând indicație să fie demolat gardul de metal. 

Vicepretorul nu își recunoaște vina, dar astăzi, instanța de judecată l-a recunoscut vinovat în comiterea infracțiunii de trafic de influență, stabilindu- o pedeapsă cu amendă în mărime de 60 000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău