Ce se întâmplă de 1 iunie în capitală (FOTO)

  • 01 Iunie 2016 18:17
Ce se întâmplă de 1 iunie în capitală (FOTO)

Parcurile din Chișinău au găzduit o gamă largă de activități, astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, marcată la 1 iunie.

Expoziții de desene, târguri, cântece, dansuri și multă forfotă a fost în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt.

Sute de copii au venit împreună cu părinții la sărbătoarea Copiilor în Grădina Publică Șetfan cel Mare și Sfânt. Copiii s-au putut bucura de expoziții, activități de divertisment și master-class-uri, la care au fost ghidați de maeștrii artelor plastice.

„Ziua s-a început cu pregătirea materialelor, pregătirea argilei și a lucrurilor cu care copiii urmează să lucreze. Chiar dacă evenimentul trebuia să se înceapă de la ora 10.00, la ora 9.00 copii erau la mesele de modelare. Ei sunt foarte bucuroși, se apropie foarte mulți și întreabă cum se prepară lutul, cum se modelează și usucă”, a mărturisit pictorița și ceramista Tatiana Jabinschi.

De asemenea, copii s-au arătat entuziasmați de atmosferă și spun că această zi le aduce multă fericire, muzică și energie:

Noi ne simțim foarte bine, iar evenimentul de azi ne place foarte mult.

Mă simt astăzi foarte bine, am venit din orașul Bender și am venit aici cu sufletul curat.

Au adus multe și niciun copil nu poate să reziste când vede toate acestea.

Noi sărbătorim această zi a copilului doar o dată pe an și astăzi dorim să ne distrăm cât mai mult, căci așa ocazii nu mai sunt.

Prezentă la eveniment, Ministrul Educației, Corina Fusu, a venit cu un mesaj de felicitare pentru cei mici.

„Este bine cunoscut faptul că copilăria este perioada care formează orice personalitate, orice om. Astăzi dorim să avem o atmosferă de bucurie, iar în această zi am oferit tuturor părinților posibilitatea de a petrece 1 iunie împreună cu copii”, a declarat Corina Fusu.

Evenimente similare cu participarea copiilor au mai fost organizate în Parcul din Valea Trandafirilor, în parcurile Alunelul și Râșcani, precum și în alte locuri publice din capitală.


 


 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău