Ce se întâmplă cu minorii rămași cu datoriile părintelui decedat? UNEJ semnalează necesitatea unor modificări legislative (bizlaw.md)

  • 16 Iunie 2020 11:15
Ce se întâmplă cu minorii rămași cu datoriile părintelui decedat? UNEJ semnalează necesitatea unor modificări legislative (bizlaw.md)

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) anunță că a recepționat o adresare a Direcției Pentru Protecția Drepturilor Copiilor Sectorului Râșcani, prin care s-a solicitat suport în protecția drepturilor copilului minor rămas fără ocrotirea părintească, scrie bizlaw.md

În speță, un minor de 8 ani, în rezultatul decesului mamei solitare a rămas fără ocrotirea părintească, fiind plasat într-un serviciu social.

Direcția Pentru Protecția Drepturilor Copiilor a solicitat UNEJ susținerea privind lichidarea datoriilor acumulate la executorii judecătorești către mama minorului, având în vedere ”că copilul dispune de certificat de calitate moștenitor al mamei sale, iar la moment organele abilitate întreprind și alte măsuri în vederea asigurării copilului cu spațiu locativ, rămas în rezultatul decesului mamei”.

Potrivit prevederilor art.49 din Constituția Republicii Moldova, ”Toate preocupările privind întreținerea, instruirea și educația copiilor orfani și a celor lipsiți de ocrotirea părinților revin statului și societății. Statul stimulează și sprijină activitatea de binefacere față de acești copii”.

Chiar dacă UNEJ și executorii judecătorești realizează situația dificilă în care se află minorul, aceștia nu dispun de atribuții ce ar permite soluționarea acestei situații, susține instituția.

Mai multe detalii pe bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău