Ce schimbă pandemia COVID-19 în activitatea de muncă

  • 04 Iulie 2020 19:25
Ce schimbă pandemia COVID-19 în activitatea de muncă

„Schimbarea bruscă și dramatică a peisajului locului de muncă a accelerat tendințele emergente, cum ar fi munca flexibilă, EQ-leadership înalt și calificarea până în punctul în care acestea sunt acum fundamentale pentru succesul organizațional.“

Potrivit Ziarului Financiar, pandemia de COVID-19 a adus schimbări majore ale atitudinilor și așteptărilor angajaților și liderilor companiilor. Angajații și angajatorii doresc flexibilitate mai mare în muncă, contractul pe bază de ore lucrate este pus sub semnul întrebării și  se conturează un nou profil de leadership empatic, potrivit studiului Resetting Normal: Defining the New Era of Work realizat de Adecco Group, companie globală de soluții în domeniul resurselor umane.

„Lumea muncii nu se va întoarce niciodată la „normalul” pe care îl știam înainte de pandemie. Schimbarea bruscă și dramatică a peisajului locului de muncă a accelerat tendințele emergente, cum ar fi munca flexibilă, EQ-leadership înalt și calificarea, până în punctul în care acestea sunt acum fundamentale pentru succesul organizațional. (...) Această cercetare evidențiază faptul că atitudinile angajaților s-au schimbat și au existat diferențe între așteptările forței de muncă și procesele înrădăcinate ale pieței muncii“, spune Alain Dehaze, Chief Executive Officer Adecco Group.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău