Ce rată a decesului are coronavirus în funcție de țară? Statul care se află, suprinzător, pe primul loc

  • 06 Martie 2020 11:20
Ce rată a decesului are coronavirus în funcție de țară? Statul care se află, suprinzător, pe primul loc

La nivel global infectarea cu coronavirus are o rată a devecesului de 3.4%, dar acesta variază de la țară la țară, relatează Business Insider, citat de Mediafax.

Ne-am aștepta ca rata să fie mai mare în țările cu un sistem medical mai precar și mai mică în țările care investesc sume impresionante în sistemul medical, dar acest lucru pare să nu fie confirmat de cifre, notează sursa citată.
Un exemplu este SUA care are conform statisticilor cea mai mare rată a decesului, 5.5%. SUA este în teorie cea mai pregătită țară pentru o epidemie. Sume foarte mari se investesc anul în pregătirea pentru a face față unei epidemi și pentru a limita răspândirea și numărul deceselor.
Totuși acestă rata mare a deceseului poate avea și o altă explicație dacă privim dincolo de cifrele. SUA a testat în ultima perioadă cu precădere cazurile grave. După ce noi tipuri de testare și echipamentele de testare vor ajunge la medici, aceștia vor putea descoperi mai ușor cazurile de gravitate mică sau medie și în acest fel statistica deceselor va scădea.
 
În ASIA
În China continentală rata decesului este de 3.7% 
Iran- 3%
Coreea de Sud- 0.6%
Japonia- 1.6%
 
În Australia -3.3%
 
În Europa
Italia are o rata a decesului de 3.8%
Franța - 1,6%
Spania- 1% 
 
Cazuri noi sunt descoperite, iar rata decesului se află pe un trend descendent. Statele lumii iau masuri pentru a descoperi noile cazurile repede pentru a opri atat răspândirea cât și a oferi o șansă mai bună de recuperare.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău