Ce putem găsi la Târgul de Cariere de la Chișinău

  • 04 Aprilie 2017 16:53
0%
00:00:00
00:00:00

Un târg al locurilor de muncă se desfășoară marți, 4 aprilie și miercuri la Chișinău, în incinta Palatului Național. La eveniment participă peste 40 de companii din diverse domenii, inclusiv instituții de stat, precum Banca Națională sau Ministerul Finanțelor. Vizitatorii caută locuri de muncă mai bine plătite și condiții mai bune de muncă. 

Peste 2000 de locuri de muncă sunt puse la bătaie în aceste zile la Târgul de Cariere din Capitală. Cei mai căutați specialiști sunt cei din domeniul IT, economie și drept. Și specialiștii din domeniul resurselor umane și comunicare sunt solicitați de către angajatori. În acest an la târg au venit și reprezentanți ai companiilor care caută profesioniști în domeniul IT pentru a munci în India și Thailanda. Iar anumite companii din Danemarca sunt în căutarea unor ajutori de fermieri.

În prima zi a Târgului de Cariere, studenți, tineri specialiști, dar și cei care sunt deja la vârsta de pensionare au venit să-și caute un serviciu cu un salariu bun, orar flexibil și posibilități de dezvoltare. Ana Rață este în concediu pentru îngrijirea copilului și este în căutarea unui serviciu cu program redus.

„Cred că pe angajatori îi deranjează prezența copiilor, ei vor lucrători care să fie dedicați sută la sută serviciului.

- Care sunt cerințele dvs față de angajator?

-Pachetul social în primul rând, un serviciu unde poți să-ți îndeplinești sarcinile și apoi să fii liber”.

Un serviciu cu program redus își doresc și studenții. Ruslan este student în anul trei la inginerie și ar vrea să obțină mai multă experiență în acest domeniu, de aceea își caută un serviciu.

„Ceva part time, vrem să ne facem studiile, dar și un job ca să facem mai multă practică și apoi să rămânem să lucrăm acolo. Deocamdată nu am găsit oferte care să ni se potrivească”, a precizat Ruslan.

Unii vizitatori ai Târgului de Cariere spun că le este greu să-și găsească un loc de muncă din cauza vârstei înaintate. Vasile Mardare a muncit timp de 40 de ani în calitate de administrator și este în căutarea unui job în același domeniu.

„Vârsta de acum e înaintată, e de pensie, lumea crede că ne ajunge ceea ce primim. Trebuie să ai specialitate, mai bine electronică sau ceva legat de calculatoare”, a constatat Vasile Mardare.

Mulți dintre cei care au venit la Târgul de cariere spun că au deja un serviciu, însă își doresc un salariu mai mare și condiții mai bune de muncă.

- Eu activez în domeniul bancar și m-aș orienta spre aceeași sferă.

-De ce căutați un alt job?

- În primul rând, vreau salariu mai bun și condiții de muncă mai calitative. Pentru tinerii începători salariul este nimic, nu te poți descurca fără ajutorul părinților.”

La Chișinău, Târgul de cariere este la a 11-a ediție și cu fiecare an numărul companiilor care recrutează este tot mai mare. PR managerul Târgului de Cariere, Corina Brândușan.

„Angajatorii își doresc candidați care vor să-și clădească o carieră. Caută deschidere, pasiune și interes din partea candidaților. Chiar dacă nu au anumite cunoștințe într-un anumit domeniu, dacă sunt deschiși să învețe, atunci au șanse mari să reușească. Bineînțeles, depinde și de companie”, a declarat Corina Brândușan.

Târgul de Cariere continuă și miercuri, 5 aprilie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău