Ce nu s-a văzut la TV. Agenții ruși i-au agresat pe jurnaliștii americani, stârnind furia Casei Albe, în timpul întrevederii dintre Putin și Biden

  • 18 Iunie 11:09
Ce nu s-a văzut la TV. Agenții ruși i-au agresat pe jurnaliștii americani, stârnind furia Casei Albe, în timpul întrevederii dintre Putin și Biden

Chiar la începutul întrevederii dintre președinții Joe Biden și Vladimir Putin, în  biblioteca vilei La Grange din Geneva, Elveția, s-a dezlănțuit haosul. Jurnaliștii s-au înghesuit în interiorul artistocratei biblioteci, organizatorii au fost luați prin surprindere, iar cei doi președinți, la fel de suprinși, s-au făcut cu greu auziți în timpul primelor salutări, transmite defenseromania.ro.

Scena a durat doar câteva minute, ulterior presa a părăsit incinta iar summitul a început. Joe Biden și Vladimir Putin au discutat preț de aproximativ trei ore, iar la finalul întrevederii fiecare lider a ieșit separat în fața reporterilor, potrivit sursei citate

Cei de la Fox News, prezenți la Geneva, acuză faptul că agenții de securitate ai Federației Ruse i-au agresat și hărțuit pe jurnaliștii americani, în timp ce AFP anunța că în haosul instaurat un jurnalist american a fost trântit la pământ. 

Scena a stârnit furia americanilor, agresiunea agenților ruși fiind întâmpinată cu țipete și reacții prompte din partea jurnaliștilor americani, dar și a diplomaților Casei Albe aflați în incinta vilei care au intervenit și au cerut agenților ruși să nu-i atingă pe jurnaliștii americani.

Agenții ruși de securitate care îl protejau pe Putin i-au agresat pe jurnaliștii americani

A fost un moment de maximă tensiune, cu țipete și nervi, desfășurat în spatele camerelor de luat vederi.

Corespondentul Fox News de la Casa Albă, Peter Doocy, prezent la eveniment, a povestit cum agenții ruși i-au agresat pe americani și i-au tras efectiv de haine în tentativa de a-i scoate din bibliotecă. Jurnalistul american a mai adăugat că oficialii elvețieni, gazdele evenimentului, depășiți de situație, au încercat să organizeze oamenii prezenți, fără niciun succes însă.

Summitul istoric dintre cei doi președinți a avut loc la trei luni după ce Biden l-a catalogat pe Putin drept ''asasin'', iar în replică acesta din urmă i-a urat, ironic, ''multă sănătate''. Ei au mai avut o întrevedere în urmă cu zece ani, când Joe Biden era vicepreședintele SUA, el afirmând atunci despre liderul de la Kremlin că ''nu are suflet''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,24
Ploaie ușoară
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Tue
10
Wed
9
Thu
9
Fri
12
Sat
16

Curs oficial BNM 21 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.6601 -0.1096
USD 17.6371 0.0088
RON 4.1750 -0.0217
UAH 0.6603 -0.0007
RUB 0.2402 -0.0025
Arhivă Radio Chișinău