Ce măsuri întreprinde administrația Aeroportului Internațional Chișinău în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului

  • 25 Februarie 12:29
Ce măsuri întreprinde administrația Aeroportului Internațional Chișinău în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului

Administrația Aeroportului Internațional Chișinău anunță că sunt întreprinse toate măsurile de siguranță sanitară necesare pentru prevenirea apariției și răspândirii noului coronavirus.

Astfel, potrivit unui comunicat al companiei, în aeroport sunt puse la dispoziția pasagerilor instalații cu soluție dezinfectantă pentru mâini. „Serviciul de cleaning are grijă să utilizeze soluțiile necesare pentru dezinfectarea și curățarea tuturor spațiilor în vederea minimizării riscurilor aferente răspândirii infecțiilor. Totodată, toate departamentele în mod obligatoriu sunt asigurate cu șervețele și lichid antibacterial, respiratoare și mănuși de unică folosință.  Bagajul pasagerilor și în special destinația Italia se prelucrează pe bandă cu lichid antibacterial – după care se eliberează pasagerilor. La rândul lor, operatorii de bagaj lucrează cu măști și mănuși de cauciuc”, susțin reprezentanții Aeroportului.

De asemenea, companiile Air Moldova și Fly One au anunțat că toți membrii echipajului (însoțitorii de bord și piloții) vor purta măști faciale de protecție la toate cursele în mod obligatoriu. La fel, în timpul deservirii pasagerilor și la verificarea boarding pass-urilor, angajații companiilor vor purta mănuși de unică folosință. După verificarea boarding pass-urilor, însoțitorii de bord vor prelucra mâinile cu soluție dezinfectantă și vor oferi la toți pasagerii șervețele dezinfectante.

În zona Sosiri, Poliția de frontieră verifică toți pasagerii care ajung în țară cu ajutorul celor 2 termo-scanere, care detectează temperatura corpului, pentru a depista călătorii suspecți de infectare cu virusul respectiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
2,17 °C
nori împrăștiați
Umiditate:53 %
Vint:4,1 m/s
Thu
5 °C
Fri
7 °C
Sat
10 °C
Sun
8 °C
Mon
5 °C

Curs oficial BNM 02 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0693 0.1074
USD 18.3389 0.1131
RON 4.1569 0.0218
UAH 0.6624 0.0055
RUB 0.2328 -0.0006
Arhivă Radio Chișinău