Ce facem la sfârșit de săptămână? Principalele evenimente dedicate Zilei Internaționale a Femeii

  • 08 Martie 13:32
Ce facem la sfârșit de săptămână? Principalele evenimente dedicate Zilei Internaționale a Femeii

Ziua Internațională a Femeii este marcată în Republica Moldova printr-o serie de evenimente culturale. Radio Chișinău a făcut o selecție.

Mai multe instituții de cultură din Rep. Moldova au pregătit programe speciale pentru a marca una dintre cele mai populare sărbători ale primăverii – 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii.

Astfel, iubitorii de teatru sunt invitați în seara aceasta la Teatrul „Satiricus I.L. Caragiale”, la ora 18:30, unde va avea loc spectacolul „Ecuații Amoroase”.

O istorie despre patru femei convocate urgent, printr-o telegramă, la întâlnirea cu bărbatul iubit, Marco Anselmi. Însă, ceea ce ar fi trebuit să fie o revedere romantică, se transformă într-o farsă cu accente dramatice.

Pentru drepturi egale, Teatrul Național „Eugene Ionescu” ne invită la spectacolul „Fiți sănătos, domnule!” de Pierre Chesnot, în regia lui Petru Vutcărău. O comedie picantă care detaliază viciile și arta conviețuirii - Un romancier bogat este răpus de un atac de cord. Testamentul nu a fost încă deschis, iar moștenitorii lacomi și nefericiți dau tonul acestui vodevil pe cât de comic, pe atât de feroce. Personajele sunt cinice și amuzante, care așteaptă să profite de pe urma unui Testament. O scenă simbol al spectacolului e dansul vesel în jurul unui sicriu, care încă nu a fost închis... cu un mort... care nu este chiar atât de mort!

La Palatul Național „Nicolae Sulac”, la ora 18:00, vom primi răspunsul mult așteptat la întrebarea „Ce vor femeile?”. Pe scenă îi vom vedea pe Valentina Nafornița, Surorile Osoianu, Ana Cernicova. Seara va fi completată de opt dialoguri scenice, create de Dana Ciobanu, Ala Menșicov, Carina Muller, și alte surprize, promit organizatorii.

Aceste momente scenice vor fi realizate de regizori și scenografi, alături de Orchestra Națională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova”, sub bagheta dirijorului Gheorghe Mustea.

Artistul Vali Boghean invită publicul de la Bălți, la concertul „8 MARTIE, pentru că vă iubim”. Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii, la ora 18:00.

Tot la Bălți, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, la ora 18:30, va avea loc un alt concert dedicat zilei de 8 martie, susținut de Costi Burlacu și Corina Țepeș.

Pentru cei care iubesc artele vizuale, Muzeul Național de Artă al Moldovei este deschis astăzi, iar în recomandările experților se regăsesc tablourile Lidia Arionescu-Baillayre, Portret de femeie, Eugenia Maleșevschi, Autoportret, Valentina Rusu-Ciobanu, „Fata la fereastră”, Ada Zevin, „Găgăuzoaica”.

La Galeria de artă a Sălii cu Orgă, expoziția „Culorile vieții”, invită publicul la o călătorie plastică ce poartă semnătura artistei plastice Valentina Brâncoveanu.

Expoziția cu genericul: „O lume plutitoare” semnată de artista Natalia Yampolskaia este originară din Bender poate fi vizitată la Europe Café până pe 31 martie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău